Laden…

MUSEUM 'T KROMHOUT

De geschiedenis van de Amsterdamse scheepsbouw en werkende motoren op unieke locatie in het centrum van Amsterdam!
Bezoek ons museum

Archief

Het museum heeft een zeer uitgebreid archief, bestaand uit diverse collecties die allemaal stuk voor stuk grote historische waarde hebben. Op het ogenblik zijn onze vrijwilligers aan de slag met het digitaliseren en het verder archiveren.  Hierbij krijgen wij hulp van o.a. het Scheepvaartmuseum. De collecties geven een beeld van de geschiedenis en het erfgoed van de scheepsbouw ten tijde van de industrialisatie in Amsterdam. Uiteindelijk zal deze informatie worden ontsloten. Heeft u vragen over het archief of heeft u materiaal dat interessant zou kunnen zijn om in het archief op te nemen, neem dan contact met 'team archief Kromhout' op via khm.archief@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het huidige archief bestaat voorlopig uit:

Ruim 60.000 technische tekeningen op calques van o.a. Kromhout motoren, gereedschappen en onderdelen.

Een collectie van ruim 600 boeken, waaronder leerboeken, naslagwerken, boeken over motoren, de Kromhout fabriek en personen, handleidingen en informatie over onderdelen van de diverse motortypes.

Een overzicht van drukwerk; kleurrijke folders, brochures, posters en tijdschriften, bedoeld voor verkoop en het geven van overzicht en specificaties in verschillende motortypes. Museale objecten waaronder miniaturen, kunst, motor onderdelen en gereedschappen.

Een omvangrijke film-, video- en fotobeeldbank van historisch materiaal en van het huidige museum.

Een complete bedrijfsadministratie: o.a. correspondentie, bedrijfsadministratie, rapporten en curieuze logboeken.

Naast ons omvangrijke archief is uiteraard de nog werkende collectie Kromhout motoren te zien. Deze motoren kunt u elke dinsdag en derde zondag van de maand in werking zien (en horen)!